Buiten werken

Stel je voor:  in plaats van onder het systeemplafond, met je voeten op de muffe vloerbedekking, werk je vandaag buiten. Onder een boom, voeten in het gras. In plaats van de beltoon van je kwekkende collega… hoor je een merel op de achtergrond. Je voelt een lichte briesje in je nek in plaats van de blazende airco.

Dag kantoortuin, ik werk vandaag in het tuinkantoor!

Van zonlicht krijg je energie (vitamine D), frisse lucht, zuurstof zonder filters of ventilatiesysteem ertussen, een ander uitzicht, een andere ondergrond, ander licht, een andere omgeving. Dus ga lekker buiten aan het werk. Dat inspireert, zorgt voor afwisseling, en geeft je nieuwe energie.

Om slechte excuses en smoezen voor te zijn:

– Met geluiden valt het buiten best mee en is het op kantoor wel muisstil?

– In 2015 had Nederland (De Bilt) 145 dagen met neerslag en 3 met sneeuw. Dat betekent ruim 200 droge dagen in het hele jaar. (En je kunt dus ook 200 dagen per jaar op de fiets naar je werk zonder nat te regenen, kijk ook op www.hetregentbijnanooit.nl )

– De zon te fel? Er zijn vast wel bomen of gebouwen in de buurt die voldoende schaduw bieden. Of creëer zelf je schaduw met een doek, tarp of scherm.

– Te koud? Bijna 100 dagen waren in De Bilt 20 graden of warmer. En zelfs bij 15 graden kun je buiten werken. Zorg dan wel voor warme kleding en blijf niet te lang stil zitten.

Het is even wennen, maar dat was de kantoortuin ook. En wie is er eigenlijk al echt gewend aan het nieuwe werken? Bedenk goed welke actie of taak je gaat uitvoeren. Wat heb ik nodig? Kan het buiten? Go! Aantekeningen maken? Inspreken of intikken op je telefoon, tablet of laptop.

Een deel van de dag buiten werken, buiten overleggen, buiten brainstormen, heel verfrissend.

2 antwoorden
  1. Jan Schapendonk
    Jan Schapendonk zegt:

    Goed idee Wim, wat jammer dat we dit bij onze vorige werkgever gemist hebben.
    Wij als vrije vogels konden nog eens uitvliegen en genieten van de vrije natuur.
    De meeste van onze collega’s zaten teveel binnen. Wat een fijn initiatief om dit op te zetten. Ik wens je veel succes met Treximo.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Mag het licht uit?

/
Bij een van mijn voormalige werkgevers plakten collega’s de lichtsensoren aan het plafond provisorisch met tape af.

Buiten werken

/
Dag kantoortuin, ik werk vandaag in het tuinkantoor!