Een werkdag vol beweging

Stel je eens voor … een werkdag waarin je meer energie hebt zowel fysiek als mentaal. Ideeën om dit snel en simpel te realiseren.

Maandag
8 uur Naar je werk: in plaats van de auto neem je de fiets of je combineert fietsen/wandelen en de trein/bus bij een lange afstand
9 uur Op je werkplek: bureau en bureau stoel maar je wisselt af met staand werken
11 uur Break: je doet 10 minuten mobiliteitsoefeningen: nek, schouders, armen, polsen, benen, enkels. Even losmaken, strekken, de doorbloeding stimuleren, warm worden maar niet zweten.
13 uur Lunchpauze
14:30 uur Overleg: Je wandelt met je collega of gast buiten en overlegt, aantekeningen spreek je in of tik je op telefoon of tablet
17:30 uur Naar huis: op dezelfde wijze als je naar je werk gereisd hebt.

of

Donderdag
9 uur Je start de dag met een teamoverleg, dit doe je staand in plaats van zittend.
11 uur Op je werkplek fiets je heel licht terwijl je op je bureaustoel aan je bureau emails beantwoordt, telefoneert en agenda beheert.
13 uur Lunchpauze: je wandelt een half uur buiten terwijl je luncht.
17 uur  Op het einde van de werkdag ga je met collega’s hardlopen in het park nabij
18 uur Je gaat naar huis, ontloopt zo je dagelijkse file en hoeft ’s avonds ook niet meer te sporten.

Toch zitten we de hele dag en komen nauwelijks buiten. En veel in dezelfde houding en met veel repeterende bewegingen. Door tijdens een werkdag meer te bewegen, meer af te wisselen of te sporten (intensief bewegen) ga je merken dat je meer energie krijgt en fitter wordt.

Het lijkt eenvoudig en toch doen niet veel mensen dit. Het is een andere werkpatroon. Dat vraagt verandering. En veranderen is moeilijk, het is raar en voelt anders.
Kost het meer tijd? Nee, door slimmer te bewegen tijdens werktijd kost het geen extra tijd. Moet ik van sporten houden? Nee, de essentie is bewegen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Spierballentaal

/
Een sixpack hebben of 100 kilo bankdrukken is natuurlijk heel stoer. Maar er zijn betere redenen om aan je spieren te blijven werken. Misschien weet je het al, maar schrik niet:

Activeer het kind in jezelf

/
Kinderen moeten meer bewegen, meer naar buiten. We moeten iets doen om ze achter die iPad of Xbox weg te krijgen. Kom op luie kinders, van die bank af.

Het belang van een goede wissel

/
Voor TeamNL liep het uit op een deceptie. De mannen waren gewoonweg niet snel genoeg. De vrouwen daarentegen hádden na de Europese titel medaillekansen… Het liep anders.

Dynamisch werken: 12 prikkels om koudwatervrees te overwinnen

/
Natuurlijk voelt het gek om op een fiets te zitten die geen fiets is. Binnen, in je (mantel)pak, tussen je collega’s.

Man vs machine - ik tegen het horloge

/
De technologie geeft veel inzicht maar ga je er beter van sporten? En meer van genieten?

Een werkdag vol beweging

/
Stel je eens voor … een werkdag waarin je meer energie hebt zowel fysiek als mentaal.